KOLUMNA: Čarobna noći…

KOLUMNA: Sjećam se, te prehladne, zimske noći, onako pune ljubavi i mirisa na prve pahulje ja stajahu onako sav pocrveneo od hladnoće gledajući u rasvjetu, obasutu bjelim prekrivaćem kako obasjava pravac iz kojeg čekam da se pojavi ona, ta djevojka puna prkosa i neizmjerno lijepog lica.

Već smrznutih stopala, onako skupljen od silne hladnoče odbrojavam minute i sekunde kada će se ta mala, predivna , moja djevoćica pojaviti, sa velikom žudnjom da se stopim uz nju i šapnem joj, drhtavim glasom „ fališ mi budalice, zašto kasniš“?!

Ne završih čak ni misao, kad vidjeh djevojku kako korača prema meni, onako puna ponosa, sitnih, odmjerenih koraka sa osmjehom punog ljubavi.

Ja zastadoh na trenutak, diveći se toj izrazitoj ljepoti  i blagog osmjeha pa krenu užurbanih koraka ka njoj da je što prije zagrlim i osjetim tu ljubav koja neprestano bdije iz njenih prekrasnih, porumenulih obraščića. To bjaše najljepši zagrljaj tada, trajao je tako kratko a činilo se da je u tom trenutku kazaljka prestala da odbrojava svoje minute, te prepustila svo vrijeme ovoga svijeta samo nama.

Uz laganu šetnju, sa tada prvim pahuljama smo tražili neko prikladno mjesto s laganom muzikom i toplim čajem.  Te nakon nešto duže šetnje, uživajući u prvim pahuljama nađosmo predivan lokal u retro stilu, sa nešto omanjim, starim kaminom s pogledom na sokake punih čarobnih, sniježnih pahulja. Sjedoh smo tada, na stare,  ne tako udobne fotelje za dvoje, u kojima smo se stopili jedno uz drugo pijuckajući pomalo vreo čaj, prepušteni svim osječajima koji su nas vodili negdje daleko u dubinu samih nas promatrajući svu ljepotu koja nas je okruživala.

Tako ušuškana i stopljena uz mene, odjedanput promrmlja svojim lijepim glasićem „volim te“ , te nastavih da pijucka već pomalo ohlađen čaj i s divljenjem  gledati sve te male, bjele pahulje kako nježno i polahko ukrašavaju sve te ulice i sokake.

A ja sav, onako stopljen uz nju, promatrajući ju kako s toliko pažnje i ljubavi promatra sve to oko sebe nastavih da gledam svu tu njenu ljepotu i sjaj daleko u noć…

A.B.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s