NAŠIM CIJENJENIM MAJKAMA, SESTRAMA I KĆERKAMA…

Poštovana majko, cijenjena sestro, draga kćeri, obraćam se tebi kao jednom od najvrijednijih i najčasnijih živih bića nase planete, tebi, koja zaslužuješ da ti tvoj suprug, brat, dijete ukazuju poštovanje i ljubav, tebi, koja ne zaslužuješ da budes ponižavana i obezvrijeđivana kao simbol nemorala i puki predmet zadovoljavanja strasti suprotnog spola.

Zar si ti ta koja treba da obnažiš svoje tijelo, a potom sve svoje ukrase da pokazuješ muškarcima na ulici? Zar je to tvoj putda izgradiš samopouzdanje i ponos kod sebe, tako što ćeš mamiti poglede i uzdahe mnogih muškaraca?

Znaj da te u tom trenutku oni vide samo kao plijen, kao žrtvu, kao nešto sa čime oni trebaju da utole žeđ svojih strasti, a nikako kao časnu, pametnu, duhovnu osobu sa kojom žele podijeliti životne trenutkenježnosti i ljubavi u skladnom braku.

I pored toga, mnoge naše sestre žude da udovolje svojoj sujeti, ali i pogledima onih koji ih žele iskoristiti na najsvirepiji način, a zatim odbaciti nakon što im oduzmu ponos i čast.

Ne tako davno, u našim podnebljima žena i njeno tijelo bili su enigma za suprotni spol, upravo zato što se držalo do časti i ugleda svake žene, ali dolaskom “lude” mode i zapadnjačkih trendova, naše su sestre požurile da budu prve koje će imitirati nama uvijek “nedostižnu evropu i Evropljanke”, te su poskidale skoro sve sa sebe sa ubjeđenjem da je to odraz kulture, civilizacije i kulturnog naslijeđa.

Kao takve postale su predmet nemoralnih iživljavanja, roblje za zadovoljavanje bolesnih strasti i na kraju krajeva postale su nezamjenjive svima onima koji su ženu doživljavali kao nešto lijepo, kao skriveni biser u školjci, blistavu zvijezdu, jerpokazujući sve svoje ukrase, one više nemaju šta da sakriju od muških pogleda, ali i dodira.

Draga sestro, ovim ti želimo dobro i molimo te da se odupreš šejtanovom pozivu! Nemoj pristati na to da budeš njegov sljedbenik u Vatri. Pet minuta slave tvoje mladosti i zavodnog izgleda nije vrijedno da upropastiš svoj dunjaluk i svoj ahiret. Tvoje tijelo je samo tvoje i za tvog budućeg supruga, a ne za oči javnosti. Sav taj osjećaj prividne sreče, ponosa i samopouzdanja koje osjećaš dok hodaš ulicom ili plešeš u diskoteci ili bilo gdje dok se nalaziš i svojom pojavom plijeniš poglede muškarca… sve to nije vrijedno i sve je to lažno… jer ti muškarce plijeniš svojim izgledom i oni žele tvoje tijelo, ali ne i tvoju dušu, naprotiv, njih ni najmanje ne interesuju tvoja duša i tvoji osjećaji. Pa zar da budeš lutka u kandžama tih zvijeri?… Ti si biser, ti si zvijezda blistava, ostani takva, ponosita i stamena, ne posustaj, pred zlonamjernim slatkorječivim dušmanima.

AB.

Oglasi

Odgovori

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s